Welkom op mijn nieuwe site!
Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn nieuwe site, welkom!
Daar is hij dan, mijn eerste blog.
En omdat deze blog en het herfstachtige weer met elkaar samen vallen wil ik jullie meteen trakteren op een heerlijk  recept voor pompoensoep om lekker warm van te worden.
Perfecte Pompoensoep
1 biologische pompoen
1 rode ui, 1 gele ui
1 eetlepel venkelzaad of venkelpoeder
2 tenen knoflook
Bouillon blokjes gistvrij en e nummervrij
Handje basilicum,
Handje bieslook
Peper, zout
Stap voor stap:
Leg de pompoen 30 min. in de oven 180 graden.
De pompoen is nu zacht en makkelijk te snijden.
Snij de uien en de knoflook klein.
Fruit ze in de soeppan met dikke bodem glazig.
Snij de pompoen door en haal de pitten en draden er uit. Snij de pompoen klein.
(De schil van de pompoen ook gebruiken)
Doe dit bij de uien en bak even mee doe nu  1 1/2 liter kokend water bij de soep
En 1 1/2 bouillonblokje.
Laat dit even koken, vijzel de venkelzaadjes klein (als je poeder hebt kan het er gewoon bij) en doe ze in de pan evenals een snuf versgemalen peper en zout naar smaak.
Zet vervolgens de staafmixer in de pan. Blend het tot een gladde massa.
Hak nu alle verse kruiden fijn en doe deze bij de soep. Laat het niet meer koken.
Doe de soep in kommen en strooi er eventueel pompoenpitten en hennepzaad op. Eet smakelijk